Αυτοκίνητα OpelΑυτοκίνητα SuzukiΑυτοκίνητα Isuzu
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα Τρίπολη

To νέο Opel Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer – Εξωτερική σχεδίαση

Έλεγχος ακριβείας

Κύριο μέλημα της σχεδιαστικής ομάδας του Opel Zafira Tourer, ήταν  ο συνδυασμός της δυναμικής οδηγικής συμπεριφοράς & της διατήρησης της αξεπέραστης αίσθησης οδήγησης ενός premium αυτοκινήτου. Για να το καταφέρει αυτό η ομάδα μηχανικών της Opel λάνσαρε μια πετυχημένη συνταγή συνδυάζοντας τη δοκιμασμένη σοφιστικέ μπροστινή ανάρτηση του Insignia με τον ημιάκαμπτο άξονα συνδέσμου Watt του Astra για τη πίσω ανάρτηση. Αποτέλεσμα η κορυφαία οδηγική άνεση και συμπεριφορά.

Ο παραπάνω συνδυασμός αποτελεί την τέλεια βάση για το σύστημα πλαισίου FlexRide.

Opel Zafira Tourer – Έλεγχος ακριβείας


Ένα ακόμη προτέρημα λιγότερο ορατό, είναι και η εξοικονόμηση χώρου στο πίσω μέρος, λόγω του συνδέσμου Watt, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα τοποθέτησης του συστήματος μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix®.

Αυξημένη ισχύς, μειωμένες εκπομπές ρύπων

Diesel, βενζίνη, φυσικό αέριο ή LPG, οι επιλογές καυσίμου και κινητήρων ενισχύουν τη μοναδικότητα του Zafira Tourer. Υπάρχει ο ισχυρά υπερτροφοδοτούμενος 16βάλβιδος κινητήρας βενζίνης 1.4 με 103 kW (140 hp), ο εντυπωσιακός κινητήρας Turbo diesel 2.0 CDTI ECOTEC με 121 kW (165 hp) και ο κορυφαίος κινητήρας diesel 2.0 CDTI Bi-Turbo με 143 kW (195 hp) και στάνταρ σύστημα Start & Stop που συνδυάζει κορυφαίες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Όλοι οι κινητήρες του Zafira Tourer πληρούν προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 5. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 Turbo ECOTEC με 103 kW (140 hp) διατίθεται και σε LPG (υγραέριο). Ο κινητήρας Turbo diesel 2.0 CDTI ECOTEC με 121 kW (165 hp) προσφέρεται επιπλέον με το πακέτο τεχνολογίας ecoFLEX, το οποίο συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου χωρίς να επηρεάζει την απόδοση του κινητήρα. Το πακέτο περιλαμβάνει το σύστημα Start/Stop το οποίο εξοικονομεί καύσιμο με αυτόματη διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα όταν δεν χρειάζεται, όπως π.χ. στα φανάρια και το σύστημα ECO Drive Assist το οποίο διαθέτει ένδειξη αλλαγής ταχύτητας "shift-up", ένδειξη του εξοπλισμού που συμβάλει στην κατανάλωση ενέργειας και ένδειξη του ιστορικού κατανάλωσης των τελευταίων 50 χιλιομέτρων.

Οι κινητήρες βενζίνης και diesel (εκτός από τον 2.0 CDTI Bi-Turbo) διατίθενται με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Η απόλυτη δύναμη diesel

Πώς 143 kW (195 hp) συνδυάζονται με 400 Nm ροπή και μόνο 149 g/km εκπομπές CO2; Όχι δεν έχουμε κάνει λάθος, αναφερόμαστε στον 2.0 CDTI BiTurbo ECOTEC κινητήρα του Opel Zafira Tourer. Διαδοχικά, η τεχνολογία turbo προσφέρει αυτή τη δύναμη αβίαστα, κάνοντας την οδήγηση πολύ πιο άνετη και ευχάριστη. Και ο μικτός κύκλος κατανάλωσης καυσίμου με μόλις 5.6 l/100 km το καθιστά φιλικό προς την τσέπη σας αλλά και προς το περιβάλλον.

Σύστημα Start/Stop για οικονομία καυσίμου

Η λειτουργία Start/Stop βελτιστοποιεί την κατανάλωση καυσίμου, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη. Ο κινητήρας απενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο ακινητοποιείται. Ο κινητήρας ενεργοποιείται πάλι άμεσα με το πάτημα του συμπλέκτη. Το σύστημα ενεργοποιείται/απενεργοποιείται από ένα κουμπί που βρίσκεται στον πίνακα οργάνων. Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο και ο κινητήρας δεν λειτουργεί, στο στροφόμετρο εμφανίζεται η ένδειξη "AUTOSTOP", η οποία προειδοποιεί για αυτόματη εκκίνηση. Το σύστημα Start/Stop System χρησιμοποιεί μια προηγμένη γεννήτρια και μια μπαταρία.


Λιτές, καθαρές εναλλακτικές

Εξοικονόμηση με αέριο. Με το Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG (Compressed Natural Gas) μπορείτε να απολαύσετε αυτονομία 530 km με τη χρήση αερίου και άλλα 150 km με το συμπληρωματικό ρεζερβουάρ βενζίνης 14 λίτρων. Ο κινητήρας εγγυάται κατανάλωση 5.6 l/100 km, ενώ οι εξαιρετικά χαμηλές εμπομπές CO2 129 g/km βοηθούν στη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον ο κινητήρας 1.6 Turbo CNG του Zafira Tourer προσφέρει ισχυρές επιδόσεις, 110 kW (150 hp) και 210 Nm μέγιστη ροπή.

Από την άλλη, εάν αποφασίσετε ότι το LPG (Liquid Petroleum Gas) σας ταιριάζει καλύτερα, ο κινητήρας 1.4 Turbo LPG του Zafira Tourer καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας. Με 103 kW (140 hp) φτάνετε στην ώρα σας στον προορισμό σας, και δεδομένου της χαμηλότερης τιμής του LPG και της μεγαλύτερης αυτονομίας, δεν ξεφεύγετε ούτε από τον προυπολογισμό σας, γεγονός που έχει μεγάλη σημασίας ειδικά αυτές τις μέρες με τις διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων.

Ελέγξτε την κατανάλωσή σας

Το σύστημα ECO Drive Assist δεν σάς δείχνει μόνο πότε ακριβώς πρέπει να αλλάξετε σχέση ταχύτητας, για μέγιστη οικονομία, αλλά κάνει πολλά περισσότερα. Δείχνει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί την μεγαλύτερη ενέργεια, μαζί με το ιστορικό κατανάλωσης καυσίμου για τα τελευταία 50 χιλιόμετρα. Για τον σκοπό αυτό διαθέτει τρία υπομενού, τα οποία εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη, ανάμεσα στα όργανα.

Δείκτης Eco και ένδειξη μεγαλύτερης σχέσης ταχύτητας

Το αριστερό διάγραμμα δείχνει το τρέχον επίπεδο εξοικονόμησης. Μέγιστη εξοικονόμηση επιτυγχάνεται όταν όλα τα κατακόρυφα πλαίσια είναι αναμμένα. Το βέλος δείχνει πότε απαιτείται μεγαλύτερη σχέση ταχύτητας για μέγιστη εξοικονόμηση καυσίμου.

Πρόσθετη κατανάλωση ενέργειας
Δείχνει την πρόσθετη κατανάλωση για τα ηλεκτρικά συστήματα που βρίσκονται σε χρήση. Επιπρόσθετα, εμφανίζει και τη μέση κατανάλωση.

Στατιστικά στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου
Η κατανάλωση για τα τελευταία 50 χιλιόμετρα εμφανίζεται σε διαστήματα των 5 χλμ. Όσο υψηλότερη είναι η μπάρα στο διάγραμμα, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο κατανάλωσης. Έτσι, μπορείτε να μετρήσετε τέλεια την απόδοση της οδήγησής σας.


Διαβάστηκε 1289 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο Οpel Adam S Νέο Opel Adam ROCKS »